Massage

Pranawell

Praktijk voor natuurlijk welzijn

Energetische oliemassage met warme edelstenen

 

Edelstenen en kristallen zijn ontstaan toen de Aarde afkoelde. Tijdens hun ontwikkeling van miljoenen jaren ontvingen zij het beste van Moeder Aarde, en dragen zij een afdruk van de grote krachten die haar vormden.

 

Massage met verwarmde edelstenen is een holistische vorm van masseren. De manuele massage met verzorgende olie, in combinatie met de subtiele werking van kristallen zorgt ervoor dat de energie in het lichaam terug vrij gaat stromen, en lichaam, geest, emoties en ziel in harmonie komen.

 

De edelstenen worden verwarmd. Door de warmte dringt de massage dieper door in de spieren, waardoor deze nog effectiever wordt, en aanzet tot een weldadige, diepe relaxatie . Stress en (spier)spanningen verdwijnen, en maken plaats voor nieuwe energie.

 

Een volledige edelsteenmassage bestaat uit:

  • rugmassage
  • voet- en beenmassage
  • massage van de armen en handen
  • decolleté- en gelaatsmassage

 

 

 

 

Uitgebreide luxemassage met verschillende, geurende oliën

 

We starten met een verwarmend salievoetbad; de armen en benen worden ingewreven met een verkwikkende rozemarijnlotion. Dan volgt een volledige lichaamsmassage, waarbij per lichaamszone verschillende geurende, verwarmde oliën worden gebruikt: spierverwarmende arnica-olie, rustgevende lavendelolie, harmoniserende rozenolie, kalmerende sint-janskruidolie en/of verstevigende citroen- en sleedoornolie.

Er wordt afwisselend, afhankelijk van de behoefte, diep op de spieren gewerkt, en/of zacht en ontspannend gemasseerd.

 

Duur: 120 minuten

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

Dieptemassage

 

Rug, nek en schouders zijn vaak stressgevoelige zones. Spanningen en blokkades in de spieren kunnen leiden tot allerlei pijn- en bewegingsklachten zoals hoofdpijn, rug-, nek- en schouderpijn.

 

Door diepe druk dwars op de vezelrichting van de spier te geven, wordt op de dieper gelegen spierlagen ingewerkt. De doorbloeding verbetert, en bindweefselverklevingen en verhardingen worden losgemaakt, waardoor bewegings- en pijnklachten verlicht kunnen worden. Deze stevige, spiergerichte massage wordt vaak als zeer deugddoend ervaren.

 

 

 

Relaxatiemassage of stevige, spiergerichte massage

 

Een relaxatiemassage geeft een intens gevoel van rust en ontspanning. Een oppervlakkige massage gaat voornamelijk lymfe afvoeren en zenuwuiteinden intensief prikkelen. Wanneer men dieper op de huid en op de spieren gaat inwerken, worden ook de doorbloeding en het stofwisselingsproces gestimuleerd. Hierdoor verbetert de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen, en de afvoer van afvalstoffen. Spierspanningen verminderen.

 

Bij een spiergerichte massage worden de handgrepen steviger en op een wat hoger tempo toegepast, om de spieren te activeren en te versoepelen.

 

Door het losmaken van emotionele spanningen die opgeslagen zitten in de spieren, en door de subtiele kracht die uitgaat van aanraking, werkt massage weldadig op lichamelijk, geestelijk en emotioneel gebied.

 

De diepgaande ontspanning die een massage teweegbrengt, kan ook allerlei gevolgen van stress verzachten.