Shiatsu / Meridiaanmassage

Pranawell

Praktijk voor natuurlijk welzijn

Shiatsu

 

Shiatsu of 'vingerdruk' is een eeuwenoude massagevorm uit Japan, waarbij gewerkt wordt met zachte, doch grondige druk op de meridiaanpunten van het lichaam. De druk wordt hoofdzakelijk uitgevoerd met de duimen, vingers en handpalmen.

 

 

In de Oosterse filosofie gaat men ervan uit dat lichaam en geest als een geheel werken, en dat door het lichaam energiebanen of meridianen lopen, waardoor de levenskracht (Ki, of Chi in China, Prana volgens de boeddhisten) stroomt.

 

Wanneer er blokkades ontstaan in de energiedoorstroming, kan dit leiden tot klachten als spanning, vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijn, spier- en gewrichtspijnen...

 

Via drukpuntmassage of acupressuur probeert men de balans te herstellen en Ki in harmonie te brengen, om zo verlichting en steun te geven, waardoor het gevoel van welzijn verbetert.

 

 

Shiatsu stimuleert de zelfhelende krachten van het lichaam, werkt revitaliserend en diep ontspannend.

 

 

Shiatsu wordt uitgevoerd op een futon (traditionele Japanse, katoenen matras) en bovenop de kleding; het is belangrijk om gemakkelijk zittende kledij aan te hebben.

 

 

 

Meridiaanmassage

 

Een meridiaanmassage is een combinatie van shiatsu en oliemassage. We starten met drukpuntmassage op de rug. Nadien wordt het lichaam met olie gemasseerd, waarbij de richting van de meridianen of energiebanen wordt gevolgd.