Dr. Hauschka natuurcosmetica

Pranawell

Praktijk voor natuurlijk welzijn

Dr. Hauschka CosmeticaUit de natuur voor de mens. Dit is de kerngedachte achter Dr. Hauschka Cosmetica, het 100% natuurzuivere cosmeticamerk dat de huideigen functies reguleert, en in staat is om complexe huidbeelden weer in balans te brengen. Ritme is, als drager van het leven,  het uitgangspunt.


De huid bezit eigen krachten om zichzelf te verzorgen en te herstellen. Dr. Hauschka Cosmetica neemt deze taak niet over, maar ondersteunt deze krachten, versterkt de eigen processen en ritmes van de huid, normaliseert, en herstelt haar evenwicht. Zowel de producten als de verzorgingen stimuleren het zelfherstellende vermogen van de huid.Enkele bijzonderheden van Dr. Hauschka gezichts- en lichaamsverzorgingsproducten:


– bevatten natuurlijke ingrediënten en biologisch-dynamisch geteelde, heilzame planten

– samengesteld uit plantendelen in een zinvolle werkzaamheid (geen geïsoleerde werkstoffen)

– vrij van chemisch-synthetische conserveringsmiddelen, geur-en kleurstoffen

– geen toevoeging van huidvreemde stoffen, zodat er geen afhankelijkheid of gewenning optreedt

– milieuvriendelijk

– uitsluitend getest op vrijwillige proefpersonen en uiteraard niet getest op dieren

– draagt het keurmerk BDIH (gecontroleerde natuurzuivere cosmetica) en het internationale kwaliteitskeurmerk NATRUE (natuurlijke en biologische cosmetica)

Dr. Hauschka BehandelingDe Dr. Hauschka gezichtsverzorging gaat dieper dan de huid alleen. Het is  een unieke behandelmethode, een holistische verzorging gericht op lichamelijk en geestelijk welzijn. De mens wordt in zijn geheel bekeken en niet in afzonderlijke delen; alles is met elkaar verbonden: je gezicht met je lichaam, je lichaam met je gemoedstoestand en je stemming met je uitstraling. 


De basisbehandeling én aanrader is de 2-uur durende Dr. Hauschka klassieke gezichtsbehandeling. Dit verzorgingsritueel bestaat sinds 1967,  en heeft  een optimaal reinigende en verzorgende werking, waardoor de huid de 'Dr. Hauschka Glow' krijgt. Het zelfherstellende vermogen van de huid wordt aangesproken. Daarnaast is het doel totale ontspanning van lichaam en geest, het gevoel doorstroomd te zijn, met als resultaat dat de innerlijke schoonheid gaat stralen.


De kortere of langere behandelingen zijn hier variaties op, waarbij het accent telkens  anders ligt  (reiniging en voeding van de huid, regeneratie, ontspanning,...).

In zeven stappen naar schoonheid


Stap 1: Verwarmen: Een geurend salie-voetbad verwarmt en ontspant allereerst de basis van ons lichaam, de voeten.


Stap 2: Ontwaken: Het zacht masseren van benen en voeten, armen en handen met bodylotion, het uitstrijken van de haren, het licht losmaken van nek en schouders.


Stap 3: Loslaten: De dieptereiniging: het gezicht wordt eerst behandeld met warme, ontspannende lavendelolie-kompressen, waarna de huid zacht en grondig gereinigd wordt.


Stap 4: Lymfestimulatie: De lymfecapillairen in het lichaam zijn belangrijk voor de afvoer van voornamelijk afvalstoffen, gifstoffen, ziekteverwekkers en teveel aan weefselvloeistof. Bij de lymfestimulatie, de kern van de behandeling, worden afwisselend met penselen en handen, op het  gelaat en de hals, zachte, ritmische strijkbewegingen uitgevoerd, die de vloeistofstromen in het bindweefsel en in het lymfestelsel stimuleren. Hierdoor worden de zelfreinigende processen geactiveerd.


Stap 5: Ontvangen: Intensieve verzorging afgestemd op het huidbeeld, met speciale ampullen, een gezichtspakking en oogkompressen. Daarnaast wordt het decolleté gemasseerd met warme olie.


Stap 6: Bescherming: Om te ontwaken uit de ontspanning worden nek, schouders, en gezicht behandeld met geurige, verkwikkende kompressen. De huid wordt versterkt met gezichtslotion en gehydrateerd met een dagverzorging.


Stap 7: Afronding: Spierrekkingen van de voeten.

'Ieder mens heeft behoefte aan zowel een innerlijke als een uiterlijke schoonheid.'

Elisabeth Sigmund (1914 – 2013)

grondlegger van Dr. Hauschka Cosmetica

'… de schoonheid... is als woord familie van het schijnende, wat schoonheid in zich draagt schijnt. Dat wil zeggen dat haar innerlijke naar de oppervlakte wordt gebracht. Dat is immers het fenomeen schoonheid. Zij verbergt zich niet, maar toont haar innerlijke naar de buitenwereld. Mooi is datgene wat het innerlijke in zijn uiterlijke vorm naar buiten brengt....'


Rudolf Steiner (1861 – 1925)

grondlegger van de antroposofie