Seizoensarrangement
 
 
 
 
 


Herfstarrangement


Dit arrangement bestaat uit 3 delen, waarbij we starten met aandacht voor de voeten, vervolgens voor het lichaam, en als laatste voor het gezicht. Tijdens de behandeling geniet je van heerlijke herfstgeuren salie, sleedoorn en eucalyptus.


Voetbad

We starten met een salievoetbad, zodat je rustig kan toekomen, en de aandacht vanuit het hoofd naar de voeten kan zakken.


Massage

De lichaamsmassage gebeurt deels via drukpunten, en deels met olie. We hebben vooral aandacht voor de  meridianen van longen en dikke darm (meer info zie verder), de meridianen gelinkt aan de herfst, en we gebruiken verwarmende en vitaliserende sleedoornolie, die helpt tegen vermoeidheid in het donkere seizoen. 


Gelaat

Het gelaat wordt verzorgd met een reinigend masker, zodat de huid kan loslaten wat ze niet meer nodig heeft. Het masker wordt verwijderd met een warm saliekompres. We ronden af met een gezichtsmassage met aangepaste dagcrème. 90 minuten, € 95

HerfstinfoDe traditionele Chinese geneeskunde onderscheidt 5 elementen of fundamentele krachten: hout, vuur, aarde, metaal en water.


Tijdens de herfst neemt het element metaal aan kracht toe, en start de periode van naar binnen keren en verval. In de natuur trekken de sappen zich terug naar de wortels, de bomen laten bladeren los en de vegetatie sterft af. Zo ook daalt de energie van de mens naar binnen en hebben we meer behoefte om binnen te blijven.  In de fase van verval kunnen we verdriet voelen. Als we loslaten en verlies aanvaarden als deel van de natuurlijke cyclus, creëert dit ruimte voor het nieuwe.


Gelinkt aan het metaalelement zijn:

- meridianen: long en dikke darm

- belangrijke functies: opname en loslaten, uitscheiding, zuivering

- emotie: verdriet


Helend voor het metaalelement in deze periode zijn:

- voldoende rust

- meditatie

- wandelen (in het bos)

- buitenlucht

- ademhalingsoefeningen

- mijmeren en zelfreflectie