Shiatsu / Meridiaanmassage

Pranawell

Praktijk voor natuurlijk welzijn

Shiatsu


Shiatsu of 'vingerdruk'  is een eeuwenoude massagevorm uit Japan, waarbij  gewerkt wordt met zachte, doch grondige druk op de meridiaanpunten van het lichaam. De druk wordt hoofdzakelijk uitgevoerd met de duimen, vingers en handpalmen.In de Oosterse filosofie gaat men ervan uit dat lichaam en geest als een geheel  werken, en dat  door het lichaam  energiebanen of meridianen lopen, waardoor de levenskracht  (Ki, of Chi in China, Prana volgens de boeddhisten) stroomt. 


Wanneer er blokkades ontstaan  in  de energiedoorstroming, kan dit leiden tot  klachten als  spanning, vermoeidheid,  slapeloosheid, hoofdpijn, spier- en gewrichtspijnen... 


Via drukpuntmassage of acupressuur probeert men de balans te herstellen en Ki in harmonie te brengen, om zo verlichting en  steun te geven, waardoor het gevoel van welzijn  verbetert.Shiatsu stimuleert de zelfhelende krachten van het lichaam, werkt revitaliserend en  diep ontspannend.     Shiatsu wordt uitgevoerd op een futon (traditionele Japanse, katoenen matras) en bovenop de kleding;  het is belangrijk om  gemakkelijk zittende kledij aan te hebben.


60 minuten, € 55
Meridiaanmassage


Een   meridiaanmassage is een combinatie van shiatsu en oliemassage. We starten met  drukpuntmassage op de rug. Nadien wordt het lichaam met olie gemasseerd, waarbij de richting van  de meridianen of energiebanen wordt gevolgd.


60 minuten, € 55