Shiatsu / Meridiaanmassage

Shiatsu


Shiatsu of 'vingerdruk'  is een eeuwenoude massagevorm uit Japan, waarbij  gewerkt wordt met zachte, doch grondige druk op de meridiaanpunten van het lichaam. De druk wordt hoofdzakelijk uitgevoerd met de duimen, vingers en handpalmen, soms ellebogen.


In de Oosterse filosofie gaat men ervan uit dat lichaam en geest als een geheel  werken, en dat  door het lichaam  energiebanen of meridianen lopen, waardoor de levenskracht  (Ki, Chi, of Prana volgens de boeddhisten) stroomt. 


Wanneer er blokkades ontstaan  in  de energiedoorstroming, kan dit leiden tot  klachten als  spanning, vermoeidheid,  slapeloosheid, hoofdpijn, spier- en gewrichtspijnen... 


Via drukpuntmassage of acupressuur probeert men de balans te herstellen en Ki in harmonie te brengen, waardoor het gevoel van welzijn  verbetert. Het parasympatische zenuwstelsel (deel van het zenuwstelsel dat zorgt dat het lichaam in een toestand van rust en herstel komt) wordt geactiveerd.


Shiatsu stimuleert de zelfhelende krachten van het lichaam, werkt revitaliserend en diep ontspannend.     


Shiatsu wordt uitgevoerd op een futon (traditionele Japanse, katoenen matras) en bovenop de kleding;  het is belangrijk om makkelijk zittende kledij aan te hebben.


60 minuten, € 65 - 90 minuten, € 95

Meridiaanmassage


Een meridiaanmassage is een combinatie van shiatsu en oliemassage. We starten met  drukpuntmassage op de rug. Nadien wordt het lichaam met olie gemasseerd, waarbij voornamelijk de richting van de meridianen of energiebanen wordt gevolgd.


60 minuten, € 65 - 90 minuten, € 95