Seizoensmassages
 
 
 
 
 Leven volgens het ritme van de seizoenen geeft meer balans, rust en energie.Wees welkom voor de seizoensmassages, waarbij de zintuigen elk seizoen met andere geuren worden geprikkeld.  Geniet van een uitgebreide massage, geurbeleving én een mini-gelaatsverzorging tijdens de massage. 


(Scroll naar beneden voor enkele seizoens - lifestyletips).  Seizoensbeleving ZomerDit arrangement bestaat uit 3 delen, waarbij we starten met aandacht voor de voeten, vervolgens voor het lichaam, en als laatste voor het gezicht. Tijdens de behandeling geniet je van de heerlijke geuren van citroen en mandarijn.

Voetbad

We starten met een citroenvoetbad, zodat je rustig kan toekomen, en de aandacht vanuit het hoofd naar de voeten kan zakken.
Massage

De lichaamsmassage gebeurt deels via drukpunten, en deels met olie. We hebben vooral aandacht voor de meridianen van hart, hartbeschermer, dunne darm en de drievoudige verwarmer (meer info zie verder), de meridianen gelinkt aan de zomer,

en we gebruiken verfrissende citroenolie, die lichaam en geest activeert, en zorgt voor een goed humeur.
Gelaat

Het gelaat wordt verzorgd met een intensief anti-oxidant / anti-age masker op basis van vitamine C, een buitengewoon anti-oxidant.

Dit masker is een intense kuur voor het afremmen van huidverouderende processen, en wapent de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Vitamine C bevordert de aanmaak van collageen en vermindert schade door UV-licht van de zon.

Het masker wordt verwijderd met een warm citroenkompres. We ronden af met een gezichtsmassage met aangepaste dagcrème.
90 minuten, € 100

Zomer-infoIn de natuur verloopt alles volgens een cyclisch proces van geboorte, groei, bloei, verval, afsterven en wedergeboorte. In dit verband onderscheidt de traditionele Chinese geneeskunde 5 elementen of fundamentele krachten of energieën: hout, vuur, aarde, metaal en water.


Tijdens de zomer neemt het element vuur aan kracht toe.


Gelinkt aan het vuurelement zijn:

- meridianen: hart, dunne darm, hartbeschermer en drievoudige verwarmer

- belangrijke functies: bloedcirculatie, regeert over emoties, spirit en medevoelen; opname voedingsstoffen en ideeën en het

transformeren ervan; beschermen van het hart; verdelen van energie

- basisemotie: vreugde


De zomer staat voor het vieren van het leven. Vuur is het element dat ons enthousiast maakt en ons passie

en vreugde geeft; het heeft ook een sterk transformerende kracht. De natuur komt in volle ontwikkeling en de expansiedrang

bereikt zijn hoogtepunt, met volop bloemen en rijpende vruchten. Het leven speelt zich grotendeels buiten af.


Helend voor het vuurelement in deze periode zijn:

- lachen

- dansen

- lichaamsbeweging

- plezier maken

- genieten

- dankbaarheid, vergeving en tevredenheid

- meer ruimte voor sociale activiteiten

- energie ook doseren: actie en sociale contacten afwisselen met voldoende rust