Links / Testimonials




Blogger/journalist Yentl Keuppens en blogger/TV-host Inge Moerenhout kwamen bij Pranawell de klassieke Dr. Hauschka behandeling uitproberen, alsook enkele massages. Een leuk verslag van hun bevindingen is hieronder te lezen, of via de link naar hun blog www.bubbletrouble.be



De warmte van Dr. Hauschka in Westerlo


Maak kennis met Dr. Hauschka

De warmte van Dr. Hauschka in Westerlo


Ik ben niet makkelijk lyrisch als het gaat om schoonheidsbehandelingen maar deze keer was ik echt in de wolken. Voor een gezichtsbehandeling met de producten van Dr.Hauschka trok ik een beetje kritisch richting Kempen. Ik word snel zenuwachtig van duizend verschillende “crèmekes ” op je neus en af en toe een soms pijnlijke peeling. Maar wat een verademing was deze gelaatsverzorging bij Pranawell. De praktijk voor natuurlijk welzijn in Westerlo wordt gerund door Mireille, een fijne warme vrouw die duidelijk weet waarover ze praat.


Na een kort gesprek en een warm voetbad, jawel een voetbad, mag ik op de behandeltafel plaatsnemen. Het eerste half uur worden mijn voeten, benen, armen en handen door lichte aanrakingen helemaal ontspannen en ingesmeerd met een verzorgende lichaamscrème. Nadat de totale rust in mijn hoofd is neergedaald gaat de eigenlijke gezichtsverzorging pas echt van start. Alles gebeurt heel zacht en met volledige aandacht van mijn therapeute. Dr.Hauschka gelooft niet in peelings en daar kan ik alleen maar blij om zijn. Het koude masker wordt door de warme lucht die naar Ozon ruikt snel aangenaam op je huid en even ben ik volledig weg.


De behandeling duurt meer dan twee uur maar vliegt echt voorbij. Als Mireille met nog een korte massage afsluit zou je graag de tijd nog even terugdraaien. De afwisseling van koud en warm, hard en zacht en de manier waarop Mireille haar handen over je huid boetseert werken verslavend. Al moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat er af en toe borsteltjes mee gemoeid waren, een unieke manier om de huid te koesteren en verzorgen.


Omdat mijn huid natuurlijk niet meer piepjong is. (oppassen alleen ik mag dat zeggen) opteerde Mireille voor het regenerating gamma. Het reinigend masker heeft de welluidende naam “helende aarde” en doet die alle eer aan. Yentl vindt van zichzelf dat haar huid soms te weinig straalt. Het vitaliserend masker is dan weer perfect voor haar.


Belangrijk om te weten is dat de producten van Dr.Hauschka enkel natuurlijke ingrediënten en biologisch-dynamische heilzame planten bezitten. Er zijn ook geen artificiële geur- of kleurstoffen toegevoegd en ze zijn niet getest op dieren.


Mijn huid en ziel stralen als ik buiten sta en ik ben helemaal ontspannen.

Pranawell is een pareltje in de oceaan van schoonheidsinstituten, groots in zijn eenvoud.




Maak kennis met Dr. Hauschka


Nee, niet mijn huisdokter – natuurlijk niet. Die vraag kreeg ik enkele keren via mail wanneer ik een foto online postte. Om alles te verduidelijken maak ik met plezier een post over het merk, Dr Hauschka, dat ik enkele weken geleden door Pranawell leerde kennen. Pranawell is de nieuwe zaak van Mireille, die besloot te werken met de producten van Dr Hauschka. Mireille doet allerlei behandelingen als dieptemassages, edelsteenmassages en klassieke behandelingen à la Dr Hauschka. Over die laatste behandeling had Inge het al eerder en ook de andere behandelingen zullen in de loop van komende maanden wel passeren via onze blog. Het zijn niet de meest typische behandelingen, maar Pranawell is ook allesbehalve een schoonheidssalon.


De klassieke behandeling is een complete feelgood behandeling die je gelaat zal verzorgen maar tegelijk je lichaam volledig tot rust brengt. Ik word nooit rustig, maar dit is vrijwel de enige behandeling waar ik een beetje ‘high’ buitenkom. Onwijs zalig, zeker als je weet dat de behandeling een dikke twee uur in beslag neemt. Inge is dan weer voor korte gelaatsbehandeling, maar ze verkoos de twee uur durende behandeling de allerbeste gelaatsbehandeling ooit. De producten van Dr Hauschka zijn ook stuk voor stuk toppers. Tijdens de gala-event nam ik mijn twee vriendinnen Hélène en Céline mee. Zowel de twee ladies als ik waren geschrokken van de veelzijdigheid van de producten van Dr Hauschka.


Dr. Hauschka is een dierproefvrij merk – allllllright! Het merk werkt met heilzame planten, etherische oliën en wassen, kiezelaarde, amandelmeel, zijde, thermaal water en mineralen. Alsof dat niet goed genoeg klinkt, zijn alle producten vrij van chemisch-synthetische conserveringsmiddelen, geur- en kleurstoffen, parabenen en siliconen. Als kers op de taart zijn ook nog eens heel wat ingrediënten fairtrade – driemaal hoera. Tijdens de presentatie en met de make-up workshop van Karim - een internationale make-up held - wou ik meteen alle producten in huis halen. Mijn mama bracht het vroeger soms mee van de natuurwinkel, maar als jonkie dacht ik er nooit verder bij na. Ik smeerde wel eens een dagcrème maar ik trok me er bijna niets van aan welke het was. Ik heb tijdens de avond heel wat producten mogen testen – waardoor ik de volgende ochtend met een bang hartje opstond. Maar met gekruiste vingers stond ik voor de spiegel: géén allergische reacties te bespeuren.


Mijn favorietjes?


De handcrème verwent en verzorgt je handen intensief. Hij is gevuld met hydraterende ingrediënten en eigenschappen die het vochtgehalte reguleren. De handcrème is vettig en voelt daardoor in het begin wat vet, maar trekt gelukkig snel in. Gelukkig maar want doordat ‘ie zo snel in trekt, kun je gelijk door met waar je mee bezig was. De handcrème is te koop bij Pranawell in Zoerle Parwijs.


Naast de handcrème ben ik ook te vinden voor de vloeibare dagcrème en de crème op basis van kweepeer; twee totaal verschillende producten maar beide heel erg goed voor mijn ietwat droger velletje. De Gezichtscrème Kweepeer met kweepeerwas vormt een beschermlaagje op je huid zonder de natuurlijke ademhaling van je huid te hinderen. Extracten van kweepeerzaad houden het vocht vast in je huid, waardoor ik veel minder last heb van gerstekorrels en zwarte puntjes.


Verzorgingen op maat, voor ieder wat wils

Ik ben benieuwd om nog meer producten te ontdekken én nog meer behandelingen te laten doen bij Pranawell met de producten van Dr Hauschka. I’m on a roll babbyyyy!


Dr Hauschka kan je online kopen via hun website (http://www.dr.hauschka.com/nl_NL/) of via Pranawell (http://www.pranawell.be/)